SOMMARCUPEN
Matchspel dam

Ett matchspel i två klasser som spelas över 18 hål och pågår under hela säsongen. Båda spelarna är ansvariga för att själva kontakta sin framlottade motståndare och spela sin match innan utsatt slutdatum. Finalen för A- och B-klassen ska vara avslutade innan avslutningstävlingen, Ping-finalen, då prisutdelning sker. Anmälningsavgiften är 50 kr och betalas i receptionen innan första omgången.
Max antal damer är 32 och sista anmälningsdag är 25 maj och anmälan sker på anslagstavlan i receptionen.

Matchspel herr

Sommarcupen för herrar har under de senaste åren fört en tynande tillvaro och därför försöker vi nu ta ett nytt grepp och spela tävlingen under en helg i början av augusti (8-9/8). Grundomgången spelas i grupper om tre och vinnaren i gruppen går vidare. Gruppspelet spelas över 18 hål och finalspelet som 9-håls matcher. Gruppspelet och kvartsfinal spelas på lördagen och semifinal/final på söndagen.
Vi har plats för 24 spelare och anmälningsavgiften är 50 kronor.
Anmälan senast den 15 juli till receptionen. 

Lag herr

Under 2020 fortsätter vi med en sommarcup med lagspel vilken vänder sig till herrar som är medlemmar i klubben. Laget består av fyra spelare och vi har ingen åldersgräns för detta. Spelformen är matchspel singel och foursome. Två av medlemmarna i laget spelar singelmatcher och två spelar foursome. Matcherna är över 18 hål och spelas enligt ett fast spelschema. Vi hoppas kunna få fram 6 lag till denna sommarcup och matcherna lottas.
Anmälan senast den 25 maj till receptionen.

MÅNDAGSGOLFEN
Den 18 maj drar vi igång vår måndagsgolf

Vi kommer erbjuda 72 platser - fördelat på 48 spelare på morgonen (start kl 07.24) och 24 spelare på eftermiddagen (start kl 13.00). Vi sköter lottning av bollar via Excel. För vår måndagsgolf måste man vara 22 år eller äldre för att spela. Första tävlingen är över 18 hål och vi spelar slaggolf i två klasser.

Vi kommer att starta med lite längre tidsavstånd, 9 min, och vi skall följa samma regler gällande flagga, krattor, mm som klubben har på sina tillfälliga lokala regler (anpassade efter Covid-19).

De som är i riskgrupper skall i möjligaste mån avstå tävlingar, men det avgör spelaren själv. Känner du dig sjuk skall du stanna hemma.

Vi kommer inte att ha prisutdelningar utan priser hämtas på klubben i efterhand. En person i bollen skall föra score och denna skall lämnas in i greenfeeboxen mellan herr- och damomklädningsrummen. Det är allas ansvar att rätt score är ifylld och inlämnad.

Anmälan till kansliet på info@askersundsgolfklubb.se eller tel 0583-349 43.

GOLFKUL
Vi kommer att genomföra vårt Golfkul under vecka 26 som planerat och anpassa till reglerna som då gäller kring Covid-19.

Under 2020 firar vår golfskola 12 år och det har varit succé från första året och det har varit fullbokat i stort sett varje år, så anmäl gärna ditt barn i god tid.

Under veckorna delas deltagarna in i ett antal grupper baserat på erfarenhet och ålder. Vi håller på varje dag och hinner med alla golfens olika slag som puttning, chippning, pitchning och långa slag. Alla är välkomna att anmäla sig, inget krav på medlemskap eller golfande förälder, och man kan låna utrustning på golfklubben. Det är utomhusaktiviteter hela dagarna så kläder efter väder, en vattenflaska och keps är vad som behövs. Huvudansvarig för Golfkul är vår tränare med hjälp av anställda och juniorer.

Rekommenderad minimiålder: 7 år.

Vecka 26
Måndag till fredag mellan kl 10-15. Veckan avslutas med en golftävling.
I avgiften ingår lunch och fika eller glass varje dag.
Max antal barn är 40 st.
Pris för veckan:
Medlem: 700 kr
Ej medlem: 900 kr

PADELSERIE
Under 10 veckor, från vecka 23, genomför vi vår padelserie på Askersunds GK.

Alla möter alla i två omgångar vilket ger 10 matcher per lag. En omgång pågår i fem veckor med en match i veckan. När en omgång är slut flyttas det bästa laget i division 2 upp en division medan lag 6 i division 1 flyttas ner.

Herrar

Tisdag kl 17-22 (två divisioner om 6 lag)

Damer

Måndag kl 18-21 (en division om 6 lag) 

Mixed

Onsdag kl 18-21 (en division om 5 lag)


Kostnad:     
600 kr/person (10 matcher)

Anmälan:     
Anmälan kan ske individuellt eller i lag. Om individuell anmälan sker förbehåller sig Askersunds GK rätten att fördela spelare i lag.
Anmälan sker till info@askersundsgolfklubb.se