SENIORGOLF MÅNDAGAR & ONSDAGAR
Måndagsgolfen startar 29 april
Måndagsgolfen är öppen för damer och herrar från 22 år (född 1997) med officiellt handicap och medlem i en golfklubb. Klassindelning enligt handicap:
A-klass: 0,0 - 22,0
B-klass: 22,1 – 54

Måndagsgolfens tävlingar spelas mellan den 29 april och 10 september, med uppehåll vecka 27-30. Finalen spelas den 17 september och då som en Shootout över 9 hål. Till finalen kvalificerar sig de tio bästa i respektive klass.
Under 2019 kommer det genomföras en avslutningstävling (kanonstart) med efterföljande lunch som spelas fredag den 20 september. Vid detta tillfälle kan alla som har löst säsongsavgift och/eller de som betalat för minst 10 stycken ”engångsmåndagar” deltaga.

Måndagsgolfen har nya statuter gällande bl.a. klassindelning, tävlingsbestämmelser mm.

Anmälningsavgiftenär 30 kr per tävling, men man kan lösa ett säsongskort för 275 kr. För spelare som ska betala greenfee utgår en tävlingsgreenfee om 250 kr.

Onsdagsgolfen startar 24 april
Onsdagsgolfen är öppen för damer och herrar från 50 år (född 1969). En nyhet för året är att man spelar i en gemensam klass. Spelare i handicapgrupp 6 (hcp 37-54) får tillgodogöra sig full handicap.

Onsdagsgolfens tävlingar spelas mellan den 24 april och 11 september, med uppehåll vecka 27-30 samt onsdagar som infaller på helgdag. Onsdagsgolfen kommer att spelas över 9 hål på eftermiddagarna. Varannan tävling kommer att spelas som slaggolf och varannan som poängbogey. Till finalen den 18 september kvalificerar sig de tio bästa på årets Order-of-Merit och spelformen är Shootout.

Under säsongen kommer vi också att försöka engagera våra nybörjare för spel under onsdagarna.

Onsdagsgolfen har nya statuter gällande bl.a. klassindelning, tävlingsbestämmelser mm.

Anmälningsavgiften är 20 kr per tävling men man kan lösa ett säsongskort för 225 kr. För spelare som ska betala greenfee utgår en tävlingsgreenfee om 150 kr (9 hål).

Allmän information & anmälan
Regelverket, för både måndags- och onsdagsgolfen säger att man stannar kvar i den klass man börjat i, även om man höjer eller sänker sig in i en ny klass.

Tävlingsanmälan till sektionens tävlingar sker via Min Golf eller via telefon 0583-349 43.

Anmälan sker vanligtvis dagen innan tävlingen och lottningen sker därefter under eftermiddagen och publiceras via Min golf eller om det är speciallottningar under Nyheter på hemsidan.


Välkommen!