Golfsäsongen börjar gå mot sitt slut och vi vill framföra ett STORT TACK för att du bidrog till att göra säsongen 2018 till ett bra golfår!

Våra banarbetare har gjort ett fantastiskt jobb och har trots stora utmaningar med sommarens torka åstadkommit en bana i mycket gott skick. Vi har njutit av välklippta greener, en fantastisk utsikt och en välsmakande måltid i restaurangen efter golfrundan.

Vi är stolta över att Askersunds Golfklubb dessutom har hamnat på en 8:e plats av 340 deltagande golfklubbar i undersökningen Players 1st där ni medlemmar och greenfeegäster har svarat på frågor om vår klubb. Läs mer om detta nedan.

Nu börjar arbetet med att planera nästa säsong och vi återkommer med mer information.

BANSTATUS OCH ÖPPETTIDER

Måndag den 12 november stänger vi banan och rangen för säsongen.

Så passa på nu om du vill gå en sista golfrunda. Det går fortfarande att boka tid via bokningssystemet om man önskar. Då klubbhuset är stängt sker registrering i greenfeeluckan med ingång från baksidan av klubbhuset. Dagsgreenfee kostar nu 295 kr vilken faktureras för ej medlemmar.

Skulle väderförhållandena förändras så att vi måste stänga tidigare så meddelas detta genom hemsidan, facebook eller att vi tagit bort teestenar, flaggor, mm.

Observera att vid frost får banan ej beträdas!

PÅ 8:E PLATS I UNDERSÖKNINGEN PLAYERS 1st
Under 2018 har klubben deltagit i en undersökning, Players 1st, vilken har skickats till medlemmarna i klubben. Totalt har 340 svenska golfklubbar deltagit i samma undersökning och bland Askersunds medlemmar har 305 personer svarat (en svarsfrekvens om 34%). Frågorna har berört allt från service på klubben till restaurang, bana, etc. Sedan har detta kokats ned till en ambassadörspoäng, en poäng som speglar hur troligt det är att medlemmen rekommenderar oss till andra spelare, nybörjare eller besökare.

Totalt ligger Askersund i år på en 8:e (förra året 16:e) plats bland de 340 klubbar som deltagit och vi har en ambassadörspoäng på 80 (upp 2 från förra året). Riksgenomsnittet är 46 och länssnittet 45.

I år har vi också genomfört en kortare undersökning bland våra gäster. Totalt har vi fått 913 svar (29% svarsfrekvens). Ambassadörspoängen ligger här på 66 (riksgenomsnittet är 18 och länssnittet 34).

De svar vi fått kommer nu analyseras och ligga till grund för beslut om utveckling och förbättringsåtgärder på golfklubben, såväl kort- som långsiktiga.

Har du frågor om undersökningen är du välkommen att kontakta klubbchef Magnus Lilja.

VILL DU HYRA BAGSKÅP 2019?
Under våren 2019 kommer vi att utrusta vårt bagförråd med gallerburar där man låser in sina klubbor. Till dessa burar skall man använda eget hänglås och burarna är stora nog för att rymma bag, vagn och annan utrustning.

När vi gör detta tillgängligt så kan vi öka antalet platser från dagens 33 till en bit över 50 och då erbjuda plats för fler medlemmar att förvara sin utrustning hos oss. Vi erbjuder givetvis de som har plats idag att fortsätta att ha sin utrustning i förrådet. Förutom en depositionsavgift om 200 kr kommer det kosta 500 kronor att ha sin utrustning i förrådet under säsongen 2019.

Är du intresserad av detta så är det principen först till kvarn som gäller. Skicka då ett mejl till info@askersundsgolfklubb.se så snart som möjligt. Vi ber även de som har plats idag att skicka ett mejl så vi vet att de vill upprätthålla sin plats i bagförrådet.

GOLFENS NYA REGLER 2019
Från den 1 januari gäller nya regler inom golfen. Här beskriver vi några av de viktigaste nyheterna som gör spelet både lite enklare och bättre:

Pluggad boll
En pluggad boll får numera droppas utan plikt oavsett var den ligger. Undantag: Bunker.

Träffa flaggan
Det blir ingen plikt för att man träffar flaggan när man puttar från green.

Laga spikmärken m m
Det blir numera tillåtet att laga spikmärken, skador från djur och andra skador på green. Det blir nu även tillåtet att vidröra puttlinjen.

Hinder
Tidigare var allt spel från ett hinder väldigt strikt. Nu blir det tillåtet att flytta på lösa föremål och till och med grunda klubban (men inte så att bollen rubbas).

Droppa sig ur bunkern
är numera en möjlighet, men det kostar 2 pliktslag (jämfört med 1 slags plikt om du väljer att droppa i bunkern).

Droppning
I grundförslaget skulle det vara tillåtet att droppa från endast 2,5 cm (en inch). Det är nu ändrat till minst knähöjd.

Letningstid
Nu är det fastslaget: Ny letningstid blir max 3 minuter!

Caddien ”linjerar in” spelaren
Detta kommer inte längre tillåtas.

Out of bounds
Reglerna kommer tillåta alla golfklubbar att införa en lokal regel som innebär att en spelare som slår sin boll Out of bounds eller på annat sätt får den förlorad, får droppa en ny boll i närheten av var den försvann eller t o m på fairway (men ej närmare hål). Plikt 2 slag. 

Förutom Örebro Läns Golfförbunds utbildning i de nya reglerna som äger rum den 27 november kommer vi på klubben anordna egna utbildningstillfällen under december till februari. Vi återkommer i ett senare nyhetsbrev när dessa kommer äga rum.