FORE nr 4, 2017
HÖSTENS STÄDDAG 15/10
Söndag den 15 oktober genomför vi höstens städdag. Vi kommer att vinterstänga klubbhuset genom att plocka in alla möbler mm. Dessutom enklare vinteråtgärder på banan och ställa i ordning rangen inför vintern. De som har får gärna ta med egna krattor, spadar mm. Efter genomförd städning bjuder vi på lunch och de som jobbat kan hämta ut tidigare insatt städavgift (100 kr per tillfälle, för seniorer vardag eller fullvärdig).

Vi vill att man anmäler sitt deltagande senast söndag den 9 oktober via denna länk eller till receptionen via telefon 0583-349 43.

VINNARE I MÅNDAGSGOLFEN
Tisdagen den 19 september genomfördes Måndagsgolfens final! De tio främsta i klass gjorde upp om vinsten i en shoot-out på de första 9 hålen.
Under året har vi haft 1027 starter och 69 spelare har spelat 11 eller fler gånger. Stort tack till alla deltagare under säsongen!

 

A-KLASS

B-KLASS

Vinnare: Christer Bejfalk Lena Bohman
2:a Leif Jonsson Bengt Svärd
3:a Lars-Erik Gustafsson Roger Adolfsson
__________ _____________________ ____________________
4:a Kjell Jonsson May Gustafsson
5:a Ola Carlsten Barbro Posse
6:a Lennart Persson Bertil Gunnarsson
7:a Ralf Friman Harriet Harrysson
8:a Anders Pettersson Kerstin Asker
9:a Göran Gillberg Lars Harrysson
10:a Anders Jansson Roland Karlsson
 

Vinnare av Order-of-Merit i A-klassen var Ola Carlsten och i B-klass var det Barbro Posse. Ett extra tack till Sune Larsson som skött om Måndagsgolfens Order of Merit och som även skänkte finfina tröstpriser till de som åkte ut på hål 1!

...OCH I ONSDAGSGOLFEN
Under onsdagen den 20 september genomfördes Onsdagsgolfens final! De tio främsta i A-klassen och de åtta främsta i B-klassen gjorde upp om vinsten i en shoot-out på de första 9 hålen.
Totalt har det varit fler än 300 starter på onsdagsgolfen och ett stort tack till alla deltagare under säsongen!

 

A-KLASS

B-KLASS

Vinnare: Roland Karlsson
Anders Janson
2:a Harriet Harrysson K-E Beckman
3:a Per Östring Hans Sandberg
__________ _____________________ ____________________
4:a Lars Harrysson Barbro Karlsson
5:a Sivert Hernmyr Johnny Carlos
6:a Thomas Doxryd Lilian Hernmyr
7:a Bengt Eriksson Yvonne Beckman
8:a Hans-Olov Ström Eva Widlund
9:a Maths Ahlm  
10:a Sören Melin  
 

DAMERNAS AVSLUTNING
Tisdagen den 19 september hade damerna sin avslutning med Ping-finalen. Under kvällen delades det också ut pris för Röhnisch Ladys Night (Order-of-Merit) och även för Årets Sommarcup (matchspel).

Totalvinnare för Röhnisch Ladys Night blev Monica Larsson tätt följd av Lena Bohman (2:a) och Lena Ivarsson (3:a).

Sommacupen 2017 vanns av Jinx Hagerlund (mitten i bild) som slog Iréne Gustafsson (t.h i bild) i finalen och Lucky Looser vanns av Åsa Persson som slog Anne-Lie Niederkorn-Hellqvist (t.v i bild) i sin final. Vinnare av kvällens tävling blev Lena Bohman.

Före  prisutdelningen åt man en räkmacka och efter det dracks det kaffe med kaka. Damerna har haft en bra säsong med många deltagare och även ganska bra väder, ingen tävling blev inställd på grund av väder och vind. Ett stort tack till alla damer som spelat under våren, sommaren och den tidiga hösten.

BOKA VINTERTRÄNING MED PETER
Ge inte upp träningen, nu när du är på topp!

Det är inte för sent att boka tid hos vår Pro Peter Runius för att slipa på svingen eller puttningen. Peter bokas genom receptionen fram till att vi stänger klubbhuset för säsongen. För vinterträning i Golfhallen i Örebro kan man ringa direkt till Peter på telefon 076-311 23 31.
Ta chansen och lämna golfåret 2017 med en ännu bättre putt än du startade den!

Enskild lektion
25 minuter 300 kr
50 minuter 500 kr

Paket med 3 lektioner à 25 min 700 kr
Paket med 6 lektioner à 25 min 1350 kr
Paket med 10 lektioner à 25 min 2000 kr

ÅMMEBERGSMÄSTERSKAPET 1/10
Den 1 oktober genomförs årets sista öppna klubbtävling och sista deltävlingen i Årets Golfare. Det speciella vandringspriset för Åmmebergsmästerskapet delas ut till den deltagare i tävlingen som är skriven på postnummer 696 75 eller 696 95.
Anmälan via Min Golf eller i receptionen.

KM TVÅ GENERATIONER & KM FOURSOME 7-8/10
Nu är det dags att anmäla sig till KM Två Generationer och KM Foursome. Tävlingarna avgörs lördag-söndag 7-8 oktober. Generations KM avgörs i en klass för far och son och en Mixed (far och dotter, eller mor och son/dotter).
KM Foursome spelas i dam- och herrklass. I alla dessa KM-klasser krävs minst två anmälda lag för att tävlingen ska spelas.
Anmälan via Min golf eller i receptionen.

LE GRANDE FNALE 14/10
Lördag den 14 oktober spelas årets avslutningstävling.

För att kvalificera sig för denna skall man ha uppfyllt följande: Vara medlem i Askersunds GK, ha placerat sig som etta, tvåa eller trea i en av våra öppna klubbtävlingar samt vinst i något av våra olika KM. Vinst i Order- of-Merit för damerna, herrarna eller seniortävlingarna på måndagar och onsdagar. Vinst i Sommarcupen dam eller herr. Tävlingen spelas som en kvaltävling över 9 hål slaggolf. De tio bästa går vidare till en shootout där en spelare slås ut per hål.
Anmälan via Min Golf eller i receptionen.