FORE nr 3, 2018

I det här numret av Fore fokuserar vi på att presentera resultatet från tävlingarna som genomförts eller slutförts under senare tiden.

H65 DIV 3 NORRA VANN SIN SERIE
H65 division 3 Norra vann sin serie och gick upp i division 2. Stort grattis!

Laget består av:  Övre raden från vänster Sivert Hernmyr, Thomas Doxryd, Bertil Gunnarsson, Nils-Åke Lindberg och Christer Bejfalk. Nedre raden från vänster Anders Jansson, Ingemar Jansson (lagledare), Einar Edén och Krister Andersson. Kaj Gustafsson saknas på bild.

H65 division 1 blev femma i sin serie under Kjell Posses ledning.

H65 division 3 Västra blev sexa i sin serie under ledning av Erik Lundström.

H75 blev femma i sin serie, Hans-Olov Ström var lagledare för laget under hemmamatcherna och Kjell Posse, Ulf Christiernsson, Sune Larsson och Roland Karlsson höll i en bortamatch var.

VINNARE I MÅNDAGSGOLFEN
Tisdagen den 18 september genomfördes Måndagsgolfens final. De tio främsta i varje klass gjorde upp om vinsten i en shoot-out på de sista 9 hålen.
Under året har vi haft nästan 1200 starter. Stort tack till alla deltagare under säsongen.

 

A-KLASS

B-KLASS

Vinnare: Christer Bejfalk Kerstin Asker
2:a Ralf Friman Krister Andersson
3:a Lars-Erik Gustafsson Claes-Göran Ivarsson
__________ _____________________ ____________________
4:a Kjell Posse Barbro Posse
5:a Conny Sjölund Lena Ivarsson
6:a Anders Jansson Birgitta Persson
7:a Harry Herrgård Hans Sandberg
8:a Einar Edén Ingemar Jansson
9:a Anders Pettersson Bertil Gunnarsson
10:a Göran Gillberg Sune Larsson
 

Vinnare av Order-of-Merit i A-klassen var Christer Bejfalk och i B-klass var det Kerstin Asker. Ett extra tack till Sune Larsson som skött om Måndagsgolfens Order of Merit och även skänkte finfina tröstpriser till de som åkte ut på hål 1.

A-klassens vinnare från vänster 2:a Ralf Friman, 1:a Christer Bejfalk, 3:a Lars-Erik Gustafsson

B-klassens vinnare från vänster 2:a Krister Andersson, 1:a Kerstin Asker, 3:a Claes-Göran Ivarsson

...OCH I ONSDAGSGOLFEN
Onsdagsgolfens final delades upp på två dagar med shoot-out i varje klass. 
Totalt har det varit cirka 400 starter på onsdagsgolfen och ett stort tack till alla deltagare under säsongen.

 

A-KLASS

B-KLASS

Vinnare: Göran Andreasson
Ann-Mari Nylin
2:a Bertil Gustafsson Irene Bejfalk
3:a Bengt Eriksson Sune Larsson
 

Förändringar till nästa säsong?

Vill du ha förändringar i statuterna till nästa säsong krävs det att du deltar i seniormötena under vintern. Vi kommer att lägga ut datum och mer information om seniormötena på hemsidan.

A-klassens vinnare från vänster 2:a Bertil Gustafsson, 1:a Göran Andréasson, 3:a Bengt Ericsson

B-klassens vinnare från vänster 2:a Iréne Bejfalk, 1:a Ann-Mari Nylin, 3:a Sune Larsson

DAMERNAS AVSLUTNING
Tisdagen den 11 september hade damerna sin avslutning med Ping-finalen. Under kvällen delades det också ut pris för Röhnisch Ladys Night (Order-of-Merit) och även för Årets Sommarcup (matchspel).

Totalvinnare för Röhnisch Ladys Night blev Catarina Ivarsson tätt följd av Marianne Wilson (2:a) och Monica Larsson (3:a), på bild.

Sommacupen 2018 var uppdelad i en A- och en B-klass. A-klassen vanns av Catarina Ivarsson före Maria Kaliff. B-klassen vanns av Marita Öhrling före Kerstin Asker.

Damerna har haft en bra säsong med många deltagare och även ganska bra väder, det var bara årets första tävling som blev inställd på grund av dåligt väder. Ett stort tack till alla damer som spelat under våren, sommaren och den tidiga hösten.

ÅMMEBERGSMÄSTERSKAPET
Den 30 september genomfördes årets sista öppna klubbtävling och sista deltävlingen i Årets Golfare. Det speciella vandringspriset för Åmmebergsmästerskapet delades ut till den deltagare i tävlingen som är skriven på postnummer 696 75 eller 696 95 och det blev i år Barbro Posse som vann.

KM TVÅ GENERATIONER & KM FOURSOME
Under helgen 6 och 7 oktober avgjodes årets KM Två Generationer och KM Foursome. Under lördagen var det familjen Lindell (Peter och Oscar) som segrade före familjen Ahlm (Andreas och Gabriel) och under söndagen var det Rasmus Särén och Gabriel Ahlm som vann tätt före Magnus Lilja och Peter Runius. Resultatet i respektive klass finns nedan:

KM Två Generationer - 1:a Lindell, Peter och Oscar 77 slag, 2:a Ahlm, Andreas och Gabriel 79 slag och 3:a Särén, Morgan och Rasmus 80 slag.

KM Foursome - 1:a Gabriel Ahlm/Rasmus Särén 79 slag, 2:a Magnus Lilja/Peter Runius 81 slag och 3:a Ulf Öster/Oscar Lindell 82 slag.

Noteras kan att Gabriel Ahlm också kom 2:a i Teen Tour-finalen som spelades på Strängnäs GK den 28-29 september, även om han klubbmässigt då representerar Kårsta GK.

Vinnare KM två generationer från vänster Peter Lindell och Oscar Lindell

Vinnare KM Foursome från vänster Gabriel Ahlm och Rasmus Särén

LE GRANDE FINALE
Lördag den 13 oktober spelades årets avslutningstävling. För att kvalificera sig för denna skall man ha uppfyllt följande: Vara medlem i Askersunds GK, ha placerat sig som etta, tvåa eller trea i en av våra öppna klubbtävlingar samt vinst i något av våra olika KM. Vinst i Order- of-Merit för damerna, herrarna eller seniortävlingarna på måndagar och onsdagar. Vinst i Sommarcupen dam eller herr. Tävlingen spelades som en kvaltävling över 9 hål slaggolf. De tio bästa gick vidare till en shootout där en spelare slås ut per hål.

Vinnare 2018 blev Marcus Särén som slog Peter Lindell på det avslutande hålet (hål 9). 3:a blev Christer Bejfalk, 4:a Mikael Bejfalk, 5:a Rasmus Särén, 6:a Bengt-Åke Carlsson, 7:a Ola Carlsten, 8:a Lennart Persson, 9:a Nicklas Brottsjö och 10:a Morgan Särén. 

ÅRETS GOLFARE 2018
Under 2012 startades en ny Dormy Order-of-Merit på Askersunds GK för att kora Årets Golfare. Årets vinnare (2018) blev Rasmus Särén följd av Barbro Posse (2:a) och Gösta Gredenhag (3:a). Sedan starten så har följande spelare vunnit den ärofyllda titeln:

2012 Gabriel Ahlm
2013 Victor Spennare
2014 Kerstin Asker
2015 Gabriel Ahlm
2016 Christer Bejfalk
2017 Lennart Persson

Beräkningsgrund 2018: Under 2018 års singeltävlingar har det delats ut poäng som bildar en Order-of-Merit. Singeltävlingarna är Wilson Staff, TaylorMade Trophy, Nike Cup, Titleist slaget, Dormy Cup och Åmmebergsmästerskapet.